Afrekeningen

Partijen kunnen in consignatie verkocht worden. Per contract kunnen één of meerdere afrekeningen worden opgeslagen. Een afrekening is gebaseerd op de verkoopoverzichten van de goederen van een contract. Een afrekening bevat een aangepast overzicht van de verkopen, de gemaakte kosten en alle goederen de 'ledig' en 'temin' zijn geboekt (zie bijlage: voorbeeld afrekening).

Commissie en behandelingskosten verschillen per gecontracteerde aflader. Per contract zijn meerdere afrekeningen mogelijk, bijvoorbeeld 1 per merk. Aan een contract kunnen een willekeurig aantal partijen zijn gekoppeld.

Van de verkopen op een contract is een verkoopoverzicht beschikbaar in een afrekening. Deze afrekeningen kunnen bewerkt worden. Iedere verkoop van de gecontracteerde goederen is zichtbaar in (één van) de afrekeningen) van het contract.

Tussen het aanmaken van een afrekening en het uitbrengen van een afrekening kan de tweede gewijzigd worden. Bij citruscontracten worden de citruskortingen op de afrekening vermeld. De bewerkingen die uitgevoerd kunnen worden zijn:

  • 1) het optellen van regels
  • 2) het verwijderen van regels
  • 3) het invoegen van regels
  • 4) prijzen aanpassen
  • 5) maten aanpassen

Verkopen die op verschillende regels zijn genoteerd kunnen bij elkaar opgeteld worden. Op ieder moment kan het verkoopoverzicht opnieuw naar de afrekening gekopieerd worden. Hierbij kan de bestaande afrekening bewaard worden of overschreven worden. Afrekeningen kunnen apart afgedrukt worden.
Een regel in een afrekening bestaat uit een hoofd-soort, een soort, een merk, een maat, bruto- en nettogewicht per collo, een aantal en een prijs per collo etc.

Bij het aanmaken van de afrekening vanuit het verkoopoverzicht, wordt rekening gehouden met het feit dat uit een verkoopoverzicht meerdere afrekeningen gemaakt kunnen worden. Bij het kopiëren van het verkoopoverzicht zal aangegeven kunnen worden op basis van welk veld een scheiding in afrekeningen gemaakt moet worden. Bijvoorbeeld: voor ieder merk kan een aparte afrekening gemaakt worden.

Prijswijzigingen

Afrekeningen kennen het volgende statusverloop:

  • 1) in behandeling, wanneer het verkoopoverzicht naar de afrekening is gekopieerd
  • 2) akkoord maker, wanneer de maker van het overzicht zijn akkoord heeft gegeven
  • 3) einde seizoen, wanneer de afrekening definitief is
  • 4) geboekt, wanneer de afrekening financieel verwerkt is

Tijdens het behandelen van een afrekening kunnen er prijswijzigingen op goederen die binnen een contract vallen doorgevoerd worden die op de afrekening van invloed zijn. Wanneer een afrekening om deze reden niet meer up-to-date is, geeft Well-Logistics AGF aan de maker een melding (via elektronische mail) waarin de prijswijziging vermeld wordt. In deze mail wordt de oude en de nieuwe prijs vermeld.

 

CASWELL FRESHERP...

Met onze software heeft uw bedrijf alles binnen handbereik om uw alle handelingen in een overzicht compleet en overzichtelijk te verwerken...

lees meer

UNIEKE KENMERKEN...

De unieke kenmerken van onze softwareproducten en organisatie maken het verschil ten opzichte van andere leveranciers...

lees meer

DE GEBRUIKERS...

Met onze software heeft uw bedrijf alles binnen handbereik om uw alle handelingen in een overzicht compleet en overzichtelijk te verwerken...

lees meer

Actueel

Overname door gebruikers

De gebruikers nemen de automatiseerder over. 1 oktober 2008 is de overname van CasWell IT Solutions, door CasWell IT Group afgerond in Ridderkerk bij Kraaijeveld... Lees verder

Onze klanten

Wij bedienen AGF-gerelateerde klanten die veelal ook wereldwijd opereren. Lees wie u voorgingen...
Lees verder